top of page
  • Writer's pictureAjda

Založbe se predstavijo: Založba BP (Branje povezuje)

Založba BP (Branje povezuje) je še ena tistih, ki sem jih spoznala preko bloga. Ukvarjajo se predvsem s knjigami za osebnostno rast in takšnimi, ki bi bralce obogatile in jim pomagale s soočanjem s težavami vsakdana. Mene so navdušile predvsem slikanice izpod peresa Kobija Yamade. Slikanica Mogoče je zagotovo ena mojih najljubših sploh in tista, ki jo bom najbrž redno podarjala; ne le otrokom. Prav tako pa so fantastične tudi slikanice iz serije Kaj storiš (s problemom, z idejo, s priložnostjo). Kar se tiče literature za odrasle, imam iz repertoarja založbe BP v svoji lasti knjigi Dihajte In Vse bo v redu. Nisem ju še prebrala, sem ju pa prelistala in sta me zelo pritegnili, ne glede na to, da sama nisem redna bralka in ljubiteljica knjig za samopomoč. Res mi je všeč celotna grafična podoba knjig, pa tudi založbe na splošno. Ko dobiš njihov paketek si vedno navdušen, saj je lično zapakiran, knjige so ovite v papir s citati iz knjig, imajo tudi svoje nalepke z lepimi željami za bralce, mislimi… Skratka tiste malenkosti, ki ti še bolj prikupijo že tako srčno založb.

Kako dolgo že delujete?

Prvi začetki so bili leta 2013, pod sloganom Branje povezuje pa od konca leta 2019.


Kakšna je vizija vaše založbe?

Vizija je, da postanemo ena prepoznavnejših založb, ki izdaja kakovostne in navdihujoče knjige, ki bodo bralcem pomagale se soočiti z izzivi, katere življenje prinaša na pot vsakdana.


Na kakšen način izbirate knjige, ki jih izdate?

Izboru knjig, še posebej v zadnjem času, dajemo velik pomen. Izberemo knjige, ki nas pritegnejo oz. nagovorijo s svojo dodano vrednostjo, ki bralcem ponudijo priložnost za kvalitetnejše in prijaznejše življenje.


Koliko knjig na leto približno izdate?

Trenutno se vrtimo pri številki 8-10 naslovov letno, želja pa je priti (s časoma) na 20 naslovov letno.


Na kaj ste pri svojem delu najbolj ponosni?

Na to, da lahko v slovenskem jeziku ponudim ljudem knjige, ki me navdihujejo, ter da je to delo, ki me osrečuje, bogati - mi prinaša vsakodnevno zadovoljstvo.


Kaj bi si želeli za prihodnost slovenskega knjižnega trga?

Več povezanosti in sodelovanja in, da tiskana knjiga ne gre v pozabo.


Imate morda pisarniško maskoto, ljubljenčka?

Večji del dneva so z menoj moje tri pasje mrcine (Colt, Oskar in Shiva), kateri gredo včasih tudi na kak delovni sestanek z menoj, ter trije mačji predstavniki (Emy, Chilly in Boo).


O založbi BP sem na mojem blogu pisala predvsem v rubriki Knjigozavri. Prilagam povezave do objav:


Na mojem instagram profilu poteka tudi nagradna igra, kjer poklanjam knjigo Samorogov vodnik za vsak dan. Vse, ki bi želeli pobliže spoznati založbo BP pa vabim na njihovo spletno stran: https://zalozbabp.si/


LP Ajda

70 views0 comments

Comments


bottom of page